Annonse

LLH Sør: Flott og ryddig initiativ


I et brev Fedrelandsvennen har fått tilgang til garanterer Domprost Bjarne Sveindal alle likekjønnede par som ønsker det både forbønn, åpen kirke og prest i Kristiansand.

I brevet oppfordrer Sveindal alle sokneprestene i Kristiansand til å initiere en samtale i menighetsrådet om å åpne kirker for forbønn av homofile og lesbiske som har inngått ekteskap.

Leder for LLH Sør - Lene Tønnesen

Leder for LLH Sør – Lene Tønnesen

Han minner også om at biskopene enstemmig, både i 2008 og 2014, åpnet for at slik forbønn kan skje.

Domkirken i Kristiansand er blant kirkene som allerede har bestemt seg. Der er alle homofile og lesbiske par velkommen til forbønn.

Leder for LLH Sør, Lene Tønnesen (bildet), er glad for brevet fra Domprosten. Hun tror likevel noen prester vil nekte.

– Det vet vi det er. Men nå kan man lage en liste over de prestene og kirkene som godtar en slik forbønn. Det vil gjøre det mye lettere, sier Tønnesen til Radio Sør.

 

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar