KRS247.no

Henter værvarsel...

Garanterer ikke penger til Norway Summer Games

Ordfører i Kristiansand, Harald Furre, er veldig positiv til arrangementet som går av stabelen i august og ble lansert i går ettermiddag. Likevel vil han ikke love økonomisk støtte fra kommunen.

– Kommunen har mulighet til å være med å støtte opp under et slikt arrangement, men vi har ennå ikke sett søknaden og administrasjonens tilrådning, sier Furre til KRS247.

Planen er at det skal arrangeres et stort idrettsstevne i Kristiansand med 20 idretter og over 30 klubber representert. Ordføreren er klar på at selv om pengesøknaden er under behandling og derfor ikke kan forskutteres, er det flere måter for kommunen å støtte opp under arrangementet.

– Kommunen er viktig for å tilrettelegge for arrangementer i byen. Ikke minst så vil jo veldig mange av disse idrettsarrangementene skje i kommunale anlegg, sier Furre.

Prosjektleder for Norway Summer Games, Kevin Juhl-Thomsen, puster likevel normalt.

– Den absolutt største styrken i prosjektet finansielt sett er at arrangementet er ferdig finansiert. Derfor kan vi gå ut og lansere det, forteller Juhl-Thomsen.

Det betyr ikke likevel at hele budsjettet er skrevet i stein. Han mener det er viktig nå at næringsliv, kulturliv, kommunen og andre mulige støttespillere viser hvor sterkt de ønsker prosjektet og hvor stort de ønsker at det skal være.

Hør radiosaken i spilleren under.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/306734939″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]