Denne helgen arrangeres VM i grilling i Gøteborg i Sverige, og lokalt lag er på plass med ambisjoner om medalje.
– Vi håper på en medalje i en av rettene, og topp ti totalt er målet, forteller Andrè Johansen fra «Gourmetguttane» til KRS247.
Laget har øvd og trent lenge for å være klar for verdensmesterskapet.
– Konkurransen går ut på mye «low and slow» som tar lang tid, opp til 15-16 timer. Så da handler det om å finne de rette marinadene blant annet, forteller Johansen som griller hele året.
I VM er det smak som naturlig nok er det viktigste, men også hvordan man griller er en faktor, og alt skal gjøres på kullgrill.
– Det skal gjøre skikkelig, ikke noe gassgrill her i gården, sier Johansen.
Hør hele intervjuet her:
[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/209971316″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]