Annonse

Frykter tyveriraid av båtmotorer


Arkivfoto: Pål Lomeland

Agder politidistrikt sitter på etterretning som gir grunn til å tro at mobile vinningskriminelle, på jakt etter båtmotorer, er på vei til Norge.

– Politiet vet ikke hvor disse vil kommer til å slå til, men Agder er med sin lange kystlinje et svært aktuelt sted for disse bandene, sier etterretningsleder i Agder politidistrikt, Torgeir Winsnes i en pressemelding.

Våren er i tillegg til høsten høysesong for tyveri av båtmotorer. Dette har en sammenheng med at man på denne tiden tar båtene ut eller inn fra vinterlagring noe som gjør forholdene enklere for de kriminelle.

– Politiet kommer til å styrke patruljeringen inn i aktuelle områder, men vi trenger hjelp fra båteiere og drivere av båtopplag, sier Winsnes.

Politiets tips for å sikre seg
Fjern propell og motordeksel
Bruk godkjent lås og vaier/kjetting
Gjør båthengeren ufunksjonell (fjern hjul, drag, etc)
Sett opp bom/sperre for å hindre kjøretøy adgang
Sett båt/motor slik at tyvene får håpløse arbeidsforhold
Bruk fantasien for å gjøre det vanskelig for tyvene
Sørg for at området er godt opplyst
Noter bilnummer/signalement på mistenkelige kjøretøy/personer
Ta bilder dersom situasjonen tillater det

I løpet av fjoråret ble 54 båtmotorer stjålet fra båter, naust eller lignende i Agder politidistrikt. I tillegg ble det stjålet 64 båter.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar