KRS247.no

Henter værvarsel...

Frykter at ti millioner kan sulte ihjel

Tørken har nok en gang truffet Etiopia, og med den følger en ny humanitær katastrofe. Ti millioner mennesker kan sulte ihjel, og ifølge Kirkens Nødhjelp er behovet for hjelp stort.

– Veldig mange lever av det som de dyrker selv, og når tørken nok en gang setter inn, får det store konsekvenser. De neste månedene kommer vi til å se utpreget hungersnød. Det sier Roald Guttormsen, koordinator i Kirkens Nødhjelp, Region Sør.

Om ikke lenge skal 40 000 bøssebærere ut og knakke på dører for å samle inn penger til Kirkens Nødhjelp. Tirsdag vil de dukke opp på døren med utstrakt hånd. Og disse pengene skal gå videre til blant annet Etiopias katastrofeområder, der 10 millioner er berørt av sult.

– Når vi snakker med fattige bønder i Etiopia er situasjonen slik at de rett og slett ikke har dyr til å kunne pløye opp jorda. Hvis regnet nå skulle komme står det i fare for å renne av. Så konkret og dramatisk er det, sier Guttormsen.

– Vi satser mye på vann og hygiene. I de aller fleste krisesituasjoner er vann, i tillegg til mat, veldig viktig. Vann betyr forskjell på liv og død i Etiopia, mener Guttormsen.

Hør mer om situasjonen i Etiopia her:
[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/250984194″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]