Annonse

– Fremdeles en viktig dag å markere


Foto: Helge Martin Markussen

På dagen 70 år etter at Den Røde Armé kom inn i Polen og oppdaget konsentrasjonsleirene i Auschwitz og Birkenau, får tusenvis av Norske skoleelever opplæring i hva som skjedde under holocaust. I Kristiansand er det så mange, at man har måttet utvide til to dager. 

– Det er fremdeles viktig å informere om hva som skjedde den gangen, men også å stå opp mot en del av de holdningene som vi ser i samfunnet i dag, sier Eystein Ellingsen fra Stiftelsen Arkivet i Kristiansand.

Evalueringene fra elevene har de siste årene vist at dette er noe de unge setter pris på, uten at de blir provoserte.

– Jeg tror de ser det som en nyttig dag, der de får se flere sider av problematikken ved at de er på fire forskjellige woorkshops, forteller Ellingsen.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar