KRS247.no

Henter værvarsel...

Fremdeles kritisk for det andre knivofferet

Etter knivangrepet på Sørlandssenteret i går er tilstanden fortsatt kritisk for den andre kvinnen som ble angrepet. En 17 år gammel sommervikar hos Coop Obs døde i går like etter å ha blitt operert ved Sørlandet Sykehus klokken 22.

Den kritisk skadde kvinnen var kunde i butikken og er 23 år gammel, opplyste politiet på dagens pressekonferanse.

– Hun ble først operert ved Sørlandet Sykehus. Natt til i dag ble hun fløyet til Ullevål Sykehus med luftambulanse for en ny operasjon. På nåværende tidspunkt beregnes hennes tilstand til å være kritisk, opplyste fungerende påtaleleder Cecilie Pedersen Hille i Agder Politidistrikt under pressekonferansen.

Den avdøde er 17 år gamle Marie Skuland. Politiet formidlet et ønske fra familien om ro i forbindelse med hendelsen.

Den siktede 15-åringen er kjent for politiet fra før av, men de ville ikke si noe om mulig kriminell bakgrunn. Hun skal ha rømt fra en barnevernsinstitusjon kort tid før angrepet. Politiet fikk melding fra institusjonen om at en beboer hadde rømt en time etter at angrepet fant sted. Avhøret av jenta måtte avbrytes i startfasen i går grunnet hennes psykiske tilstand. Hun er nå overført til barne- og ungdomspsykiatrien.

Administrerende direktør i Coop Sørvest, Tore Klovning, har kommentert dødsfallet i Coop-butikken i en sms til Radio Sør.

– Det er med stor sorg vi har mottatt melding om at en av våre medarbeidere på Coop Obs Sørlandssenteret døde som følge av skadene hun ble påført i denne tragiske hendelsen. Våre tanker og dypeste medfølelse går til familie, kolleger og etterlatte. Hun var sommervikar ved Coop Obs. Det er nå etablert et kriseteam sammen med kommunen og politiet for å ta vare på kollegene.