Annonse

Fra oppsigelse til gründervirkelighet


Gro Røisland og Manuel Birnbrich - Foto: Ann Helen Gjerde

Gro Røisland gikk fra arbeidsledig til en helt ny tilværelse som gründer. Nå er hun med på «Gründeruka Agder», der målet er å skape flere gründere i landsdelen. Og hun mener du må ha tro på deg selv.

– Først må du starte med en kjempegod idè, noe du selv mener er bærekraftig. Så må du ha 100 prosent tro på både deg selv og ideen. Hvis du så setter i gang, da er du en gründer. Da er det bare å knalle på, sier Røisland til KRS247.

Sammen med blant annet næringsliv, andre gründere, studenter, investorer og offentlige aktører deltar Røisland på årets gründeruke. Hun gikk selv fra å være arbeidsledig, til å utvikle en idè basert på noe hun savnet fra da hun vokste opp. Nå produserer og selger hun «MissMiniMe», en dukke som ifølge henne selv er en motsetning til dagens oversminkede diva-dukker.

Med nedgangstider i oljebransjen står flere og flere uten jobb. Sammen med Aust-Agder fylkeskommune koordinerer Vest-Agder fylkeskommune arrangementet. Rådgiver i Vest-Agder fylkeskommune, Manuel Birnbrich håper dette får flere til å gjøre som Røisland.

– I utgangspunktet hadde ikke gründeruka noe med den aktuelle utviklingen i arbeidsmarkedet å gjøre, men nå er jo tidspunktet perfekt.

– Det er på den ene siden en veldig negativ utvikling i en viktig bransje på Sørlandet. Og så kan man da gjøre folk oppmerksomme på at de som er rammet enten kan søke en ny jobb, eller de kan skape noe selv ved å bli gründere.

Hør mer om «Gründeruka 2015» her:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer