Annonse

Forventer 100 000 flere passajerer innen tre år


I midten av desember i fjor økte NSB antall avganger mellom Oslo og Kristiansand fra fem til åtte. Med denne økningen mener markedsansvarlig for Sørlandsbanen, Dag Brekkan at en passasjervekst på 20 prosent innen tre år er en realistisk målsetning.

– Vi har ingen sikre tall foreløpig, det er for tidlig, men foreløpige rapporter fra togpersonale viser at det er flere som reiser med toget, sier Brekkan til NRK Sørlandet.

Økningen i antall avganger kom i forbindelse med statsbudsjettet. NSB har lovet eieren, Samferdselsdepartementet, at selskapet skal ha en passasjervekst på Sørlandsbanen mellom Kristiansand og Oslo på 20 prosent innen 2017. Det tilsvarer ett hundre tusen nye passasjerer. Til sammenligning hadde Sørlandsbanen 1 million reisende i hele 2013.

– Vi vet at økt frekvens betyr økt trafikk, men vi har i tillegg en jobb å gjøre. Men dette har jeg klokkertro på at vi skal klare, sier Brekkan.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar