KRS247.no

Henter værvarsel...

Fortsetter som politimester i seks nye år

Kirsten Marie Lindeberg (62) ble i dag utnevnt av Kongen i statsråd til politimester i Agder politidistrikt for seks nye år.

Hun har vært politimester i Agder siden 2008 og har det siste året vært kontituert i stillingen. Lindeberg var en av fire søkere til jobben.

I henhold til politireformen skal antallet politidistrikter reduseres fra 27 til 12 i lpet av 2016. Agder politidistrikt vil i det store og hele bli som det er i dag.

– Vi er på mange måter heldige som slipper å slå sammen distrikter. Men det er viktig å vite at også vi skal gjennom en omstilling, sier Lindeberg til politiforum.no

Hun mener Agder politidistrikt leverer bra, men sier distriktet kan levere enda bedre.

– Våre utfordringer ligger i å få balanse mellom oppgaver og budsjett, samtidig som vi skal levere videre. Vi skal skape ett Agder, men vi har altså gjennomført mye av omorganiseringen mange andre distrikter må gjennomføre, sier hun.

De nye politimestrene sitter på åremål som varer i 6 år.

Kirsten Marie Lindeberg har tidligere arbeidet som distriktssjef i Statens veivesen, Region sør. Hun har ellers arbeidet som juridisk rådgiver i Kristiansand kommune, kontorsjef i Grimstad kommune og administrasjonssjef i Statens veivesen i Aust-Agder. Hun har også arbeidet et år som advokatfullmektig og vært konsulent i Skattedirektoratet.