Annonse

Fortsatt mange som ikke bruker belte på buss


Så mange som 50 prosent av oss glemmer å ta på setebelte når vi sitter på buss. Det viser en fersk undersøkelse og Statens vegvesen har denne uken utført bilbeltekontroller som en del av en kampanje de har kalt «Bilbelteløftet». Svenn Olav Isefjær, som er en av de som har utført kontrollene her lokalt, ser at det fortsatt er et problem.

– Det har vært samme resultat som i fjor, sier Isefjær til KRS247.

Han opplever at folk flest skylder på gammel vane som hovedgrunnen til at de ikke har sikret seg på busser som er utstyrt med setebelte. Og han opplever samtidig stor forståelse hos de han har «tatt på fersken».

– De sier at de aldri kunne tenkt seg å kjøre bil uten å ha belte på seg, sier han.

Ukens kontroller er en del av en offensiv fra Statens vegvesen for å rette oppmerksomhet mot bilbeltebruk på offentlig transport.

– Vi ønsker å øke kunnskapen og bevisstheten om å bruke belte også i buss. Dette er noe som blir jobbet med en tid fremover. Det viser seg at dersom folk har belte på i buss, så er skadene minimale ved ulykker, sier Svenn Olav Isefjær som håper at de med denne offensiven kan sørge for at flere får en like god vane for å sikre seg på buss som de gjør i dag i personbil.

Tidligere i år gjorde Statens vegvesen en tilsvarende kontroll som viste at busssjåførene heller ikke brukte setebelte i buss. Nå har NHO Transport, Norsk Transportarbeiderforbund og Yrkestrafikkforbundet blitt med på denne kampanjen. De oppfordrer bussjåførene, i følge en pressemelding fra Statens vegvesen, ikke bare å bruke belte selv for å gå frem som et godt eksempel, men minne passasjerene på at de må sikre seg.

De konkrete tallene fra ukens bilbeltekontroller blir klart i løpet av uke 40.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer