Annonse

Fortsatt høyt sykefravær i Kristiansand


Foto: Tor Erik Schrøder - www.kengurufoto.com

Til tross for at Kristiansand ligger 0,3 prosentpoeng under landsgjennomsnittet, er det fortsatt for høyt i forhold til målene som ble satt for 14 år siden. Verken Mette Gundersen (Ap) eller varaordfører Jørgen Kristiansen (KrF) er fornøyd med at målet med å komme seg ned på seks prosent ikke er nådd.

Tidligere denne uken kunne Kommunenes Sentralforbund (KS) legge frem tall som viser sykefraværet blant menn og kvinner i offentlig sektor. Disse viser at det i landet sett under ett er 9,8 prosent syke, seks prosent blant menn og nesten 11 prosent blant kvinner. Både Oslo og Stavanger kan vise til et lavere sykefravær enn Kristiansand og totalt sett har rundt 40 kommuner et sykefravært under sju prosent.

Gruppeleder Mette Gundersen tror hovedgrunnen til at sykefraværet blant kvinner er dobbelt så stort som for menn skyldes det yrket de er i. Varaordfører Jørgen Kristiansen er fornøyd med en trend som viser en nedgang i sykefraværet de tre siste kvartalene, men han er klar på at det fortsatt er mye som må gjøres i kommunen.

– Jeg tror det handler mye om tilrettelegging på arbeidsplassen og at en får et skikkelig fokus på sykefraværet der, sier Gundersen til KRS247, og viser til at erfaringen viser at når man får fokus på fraværet, så minker det også. – Jeg mener det er viktig at en har en god ledelse på arbeidsplassene som følger opp de ansatte som blir syke.

Kristiansen tror et av tiltakene konkret er å tidlig kontakte den arbeidstakeren som er syk, og gjerne reise hjem til vedkommende dersom det skulle gå flere dager. – Det er tiltak som har vist å fungere tidligere, men det er en vanskelig materie å finne ut av, spesielt når trenden er lik for resten av landet også, sier Kristiansen.
Mette Gundersen tror Kristiansand må fortsette med å gjøre mer av det som har blitt gjort tidligere, men peker igjen på at en god ledelse er med på å påvirke sykefraværet.

Tilsvarende tall for nærliggende kommuner er 7% for Søgne kommune, mens Vennesla har 7,97% og Songdalen har 7,54%.

Se ellers hele oversikten hos KS.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar