Annonse

Fortsatt grensekontroll på SuperSpeed


Foto: Kurt Engen - www.colorline.no

Du må fortsatt ha med deg pass eller annen gyldig legitimasjon på tur til og fra Danmark. Regjeringen besluttet i dag å forlenge personkontrollen på indre Schengen-grense i Norge med ytterligere 30 dager, altså frem til 14. februar 2016.

Etter innføringen av grensekontrollen, har antallet asylsøkere gått betydelig ned. Men det er fortsatt behov for å ha kontroll på grensen for å sikre indre sikkerhet og offentlig ro og orden, står det i en pressemelding fra Justisdepartementet.

Tiltaket med midlertidig kontroll av den indre Schengen-grensen ble innført 26. november og gjelder også da ankomster med SuperSpeed i Kristiansand og skulle egentlig bare vare i ti dager.

EU-kommisjonen er varslet om at kontrollen kan bli videreført i inntil tre måneder etter den 15. januar.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer