Annonse

Fortsatt grensekontroll på SuperSpeed


Color Line legger til kai i Kristiansand (Arkivfoto: Pål Lomeland)

Justisdepartementet har besluttet å forlenge grensekontrollen på alle som kommer med ferjene til Norge fra Danmark, Sverige og Tyskland. Det betyr at det fortsatt vil ta noe tid å komme i land i Kristiansand.

– Norge har mottatt en svært stor andel asylsøkere over kort tid i forhold til innbyggertallet. Det har satt vår evne til å opprettholde nødvendig kontroll over dem som er kommet, på prøve, sier justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) i en pressemelding.

Videre står det at til tross for at tallene på migranter som kommer, har sunket, er det fortsatt behovd for grensekontroll for å sikre at de har full kjennskap til de som kommer over den indre Schengen-grensen.

Grensekontrollen ble innført 26. november og blir nå forlenget til 15. januar 2016. EU-kommisjonen er varslet om at kontrollen kan bli videreført i inntil tre måneder etter den datoen.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer