KRS247.no

Henter værvarsel...

– Fortsatt en jobb å gjøre

Med nytt navn håper FRI Sør at de favner alle som passer inn i målgruppen deres. De kjemper for at seksuell orientering, kjønn, kjønnsidentitet eller uttrykk ikke skal ha innvirkning på hvilke rettigheter man har som menneske.

– Det er fortsatt en jobb å gjøre. Diskrimineringsloven omfavner ikke alle, blant annet ikke transpersoner. Så er man jo fortsatt utsatt for fordommer, sier Linda Olsen, leder i FRI Sør.

Det som før het LLH, en forkortelse for «Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner» har nå altså blitt FRI. Navnefesten holdes til fredag, da feirer også foreningen 66 år.

– Det viktigste for oss er å bli kvitt fordommene og fremmedfrykten.  Det gjelder både privatpersoner, men også innenfor for eksempel helsevesen og politi, og informere om hvordan vår målgruppe kan oppleve ting annerledes. Det er fortsatt fordommer som henger igjen fra fortiden. Ser folk en parade der en person går i lakk og lær, tenker man at alle gjør det samme, sier Olsen.

Hør saken her:
[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/264699683″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]