Annonse

– Fortsatt en jobb å gjøre


Linda Olsen, leder i FRI Sør

Med nytt navn håper FRI Sør at de favner alle som passer inn i målgruppen deres. De kjemper for at seksuell orientering, kjønn, kjønnsidentitet eller uttrykk ikke skal ha innvirkning på hvilke rettigheter man har som menneske.

– Det er fortsatt en jobb å gjøre. Diskrimineringsloven omfavner ikke alle, blant annet ikke transpersoner. Så er man jo fortsatt utsatt for fordommer, sier Linda Olsen, leder i FRI Sør.

Det som før het LLH, en forkortelse for «Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner» har nå altså blitt FRI. Navnefesten holdes til fredag, da feirer også foreningen 66 år.

– Det viktigste for oss er å bli kvitt fordommene og fremmedfrykten.  Det gjelder både privatpersoner, men også innenfor for eksempel helsevesen og politi, og informere om hvordan vår målgruppe kan oppleve ting annerledes. Det er fortsatt fordommer som henger igjen fra fortiden. Ser folk en parade der en person går i lakk og lær, tenker man at alle gjør det samme, sier Olsen.

Hør saken her:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer