Annonse

Fornuftig solvett minsker faren for hudkreft


Geir Wehus er distriktssjef for Kreftforeningen i Kristiansand (Foto: Heidi Rosander Lund)

Den siste tiden har det vært ett økt fokus på hudkreft, et fokus som er uhyre viktig. Nå som det er sommer, og sol, så er det spesielt viktig at man tenker solvett når man er ute.

Det er viktig at man tenker solbeskyttelse, og at man her i sør bruker minimum solfaktor 15. Skal man til varmere strøk, så må man også ha en høyere faktor.

– Vårt budskap er at du skal nyte sola og være ute i aktivitet. Sola gir energi og overskudd i hverdagen. Den skaper trivsel, velvære og hjelper kroppen å skape vitamin D. Så gir sola også andre helsegevinster. Men tenk alltid på solvett. Unngå forbrenninger og intens soling. Da vil risikoen for hudkreft minskes, sier distriktssjef Geir Wehus hos Kreftforeningen i Kristiansand.

Solvett betyr også at man tar pauser fra solen, og ikke ligger i solen hele dagen.

– Kreftforeningen har jo noen gode solvettregler. Blant annet det å ta pause fra sole, gjerne midt på dagen når solen er som sterkest. For barn anbefaler vi å bruke klær som beskytter mot solen, eksempelvis solhatt og solbriller. I Norge anbefaler vi solkrem med minst solfaktor 15, sier Wehus.

Hør hele intervjuet her:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer