KRS247.no

Henter værvarsel...

– Forbrukerrådet trengs

I dag er det Forbrukerdagen 2016. Regiondirektør i Agder, Eirik Nyberg, mener de siste årenes hendelser viser at Forbrukerrådet fyller en viktig rolle i samfunnet.

– Folk trenger informasjon, men det er klart at mer og mer blir nettbasert og mer og mer blir uten fysiske besøk. Det er utviklingen generelt i samfunnet og hos oss, sier Nyberg til KRS247.

Nyberg har brukt dagen til å formidle at forbrukerverden har blitt et tryggere sted etter at særlig ett selskap gikk konkurs.

– Man skal være forsiktig med å trekke frem konkrete selskap. Men det vi definitivt kan trekke frem er UnoLife, som heldigvis har gått konkurs.

Nyberg forteller om regninger og inkassoer som kom i posten til folk for varer de aldri hadde bestilt. Trusler om betalingsanmerkninger gjorde at noen valgte å betale. Det hjalp for mange, men for andre kom det bare flere og flere regninger. Flere opplevde å miste nattesøvnen av den kontinuerlige strømmen av regninger. Man kan puste lettet ut nå som selskapet ikke finnes lenger.

– Ja, det betyr det. Heldigvis var det selskapet var et unntak, for det er det verste firmaet vi har hatt med å gjøre. Det er dog stadig vekk enkeltfirma, sårlig innen helsekost, som er veldig beslektet med det vi snakker om nå, sier Nyberg.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/251997222″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]