Annonse

– Forbrukerrådet trengs


Områdedirektør i Forbrukerrådet i Agder, Eirik Nyberg. | Foto: Pål Lomeland

I dag er det Forbrukerdagen 2016. Regiondirektør i Agder, Eirik Nyberg, mener de siste årenes hendelser viser at Forbrukerrådet fyller en viktig rolle i samfunnet.

– Folk trenger informasjon, men det er klart at mer og mer blir nettbasert og mer og mer blir uten fysiske besøk. Det er utviklingen generelt i samfunnet og hos oss, sier Nyberg til KRS247.

Nyberg har brukt dagen til å formidle at forbrukerverden har blitt et tryggere sted etter at særlig ett selskap gikk konkurs.

– Man skal være forsiktig med å trekke frem konkrete selskap. Men det vi definitivt kan trekke frem er UnoLife, som heldigvis har gått konkurs.

Nyberg forteller om regninger og inkassoer som kom i posten til folk for varer de aldri hadde bestilt. Trusler om betalingsanmerkninger gjorde at noen valgte å betale. Det hjalp for mange, men for andre kom det bare flere og flere regninger. Flere opplevde å miste nattesøvnen av den kontinuerlige strømmen av regninger. Man kan puste lettet ut nå som selskapet ikke finnes lenger.

– Ja, det betyr det. Heldigvis var det selskapet var et unntak, for det er det verste firmaet vi har hatt med å gjøre. Det er dog stadig vekk enkeltfirma, sårlig innen helsekost, som er veldig beslektet med det vi snakker om nå, sier Nyberg.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer