Annonse

Forbrukerrådet overrasket over inkassoproblemer


Områdedirektør i Forbrukerrådet i Agder, Eirik Nyberg. | Foto: Pål Lomeland

Antallet inkassosaker stiger bratt på Sørlandet. På ett år er veksten i Agder-fylkene mellom åtte og 12,6 prosent, mens landsnittet er omtrent uten vekst, skriver Dagens Næringsliv.

Dette er en trend som i følge Fædrelandsvennen uroer flere aktører, også Forbrukerrådet. Områdedirektør i Agder, Eirik Nyberg, mener det er problematisk når folk ikke betaler kravene man har på seg.

– Det virker som om folk ikke betaler kravene sine i tide, heller ikke når de har gått til inkasso. Det er en skummel vei! Man må gjøre opp for seg eller minst kontakte med de som krever penger for å få på plass en betalingsavtale, sier Nyberg til KRS247.

Når sørlendinger ikke betaler regningene sine i større og større grad, mener Forbrukerrådet at dette burde vist seg i deres egne statistikker.

– Dette er nytt for oss. Det er pussig. Man skulle tro at man ville sett en økning i klager til oss på kjøp av ting og tjenester. Den økningen er veldig beskjeden hos oss, forteller Eirik Nyberg.

Hør intervjuet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer