KRS247.no

Henter værvarsel...

Forbrukerrådet overrasket over inkassoproblemer

Antallet inkassosaker stiger bratt på Sørlandet. På ett år er veksten i Agder-fylkene mellom åtte og 12,6 prosent, mens landsnittet er omtrent uten vekst, skriver Dagens Næringsliv.

Dette er en trend som i følge Fædrelandsvennen uroer flere aktører, også Forbrukerrådet. Områdedirektør i Agder, Eirik Nyberg, mener det er problematisk når folk ikke betaler kravene man har på seg.

– Det virker som om folk ikke betaler kravene sine i tide, heller ikke når de har gått til inkasso. Det er en skummel vei! Man må gjøre opp for seg eller minst kontakte med de som krever penger for å få på plass en betalingsavtale, sier Nyberg til KRS247.

Når sørlendinger ikke betaler regningene sine i større og større grad, mener Forbrukerrådet at dette burde vist seg i deres egne statistikker.

– Dette er nytt for oss. Det er pussig. Man skulle tro at man ville sett en økning i klager til oss på kjøp av ting og tjenester. Den økningen er veldig beskjeden hos oss, forteller Eirik Nyberg.

Hør intervjuet her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/224882993″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]