KRS247.no

Henter værvarsel...

Forbereder NOV-ansatte på nedtur

National Oilwell Varco (NOV) har aldri hatt mer å gjøre enn nå. Like fullt kan manglende ordrer føre til nedbemanning. Det skriver Dagens Næringsliv.

Selskapet med 5400 ansatte har aldri hatt mer å gjøre enn nå og er derfor i en enestående situasjon sett i forhold til mange av de andre store aktørene i offshoreleverandørindustrien. Omtrent 3200 av arbeidsplassene i NOV er konsentrert i Kristiansand-regionen.

I følge Dagens Næringsliv har selskapets ordreinngang de siste måneden vært lik null, bortsett fra milliardkontrakten til Sverdrup-feltet. Derfor har administrerende direktør, Tor Henning Ramfjord denne uken  informert sine ansatte om at dersom ordretørken fortsetter, vil det oppstå en situasjon der selskapet må vurdere å redusere bemanningen.

– Jeg kan ikke kommentere størrelsen på ordrereserve eller hvor mye vi produserer for per uke. Men det er jo ren matematikk at vi uten nye ordrer på et eller annet tidspunkt vil måtte redusere. Samtidig må jeg på det sterkeste presisere at vi overhodet ikke er der i dag. Vi vurderer ikke nedbemanning. Alle ansatte i hele verdikjeden – fra engineering til ferdigstillelse – har arbeid til langt over skorsteinen, sier Ramfjord til Dagens Næringsliv.

I slutten av februar ble det kjent at MHWirth lokalisert i Kristiansand har sagt opp 100 fast ansatte. I tillegg slutter 50 ved naturlig avgang samt at trolig mellom 100 og 200 innleide får terminert sine kontrakter.