KRS247.no

Henter værvarsel...

For en julefest det ble!

De inviterte gjestene, nærmere 180 tidligere og nåværende rusmisbrukere og andre inviterte gjester i tallet, storkoste seg. Smilene satt løsere og løsere. Maten smakte, praten gikk rundt bordene, og konserten med Martin Halla, Maria Arredondo og Torstein Sødal gav den rette julestemningen.

Blå Kors Kristiansand har gjort det til tradisjon å invitere dem som enten har vært eller er i rusbehandling til julefest. For noen av de fremmøtte var det første gangen de i løpet av livet fikk være med på en julefest i rolige og verdige rammer.

Torstein Elefsen hadde på forhånd gjort en kjempeinnsats. En lang rekke bedrifter hadde takket ja til å kjøpe en plass til julefesten, og for det som kom inn kunne Blå Kors Kristiansand invitere enda en gjest.

 

Mange frivillige

For mange av dem var rammen ny. Litt anspente når de kom, men stort å se hvordan de tødde opp etter hvert. Spiseriet hadde laget maten. Venninnegjengen til Linda Rasch hadde plukket 60 liter med tyttebær, og en lang, lang rekke bedrifter hadde bidratt til at hver eneste gjest kunne få med seg en stor og innholdsrik gavepose mot slutten av kvelden.

Så om det ikke var nok, hadde så mange meldt seg som frivillige til å bidra, at Camilla Rasch som er leder for Posebyen Frivilligsentral, rett og slett måtte sette strek ved 60 frivillige!

– Det er fint å kunne være med. Jeg var med i fjor, og ble helt overveldet av hvor bra dette var, og var ikke i tvil om jeg skulle være med og gi en håndsrekning i år, sier Linda Eriksen, en av mange frivillige.

– Det betyr noe å få lov til å kunne gi noe tilbake, sier Randi Eriksen.

Høydepunktet for mange ble konserten med Martin Halla, Maria Arredondo og Torstein Sødal.

 

Stor stemmeprakt

De imponerte med stor stemmeprakt og klarer det få egentlig klarer å gjøre etter dem; de formidlet innholdet i sangene slik at hver sang ble en høytid. Repertoaret spente vidt, fra klassiske norske julesanger, til amerikanske julesanger og norske julesalmer.

Måten Maria Arredondo formidlet «The Prayer» på, gjorde at det var mange blanke øyne i salen. Likedan da de sang «Velt alle dine veie», så vakkert og så ekte formidlet!

Martin Halle viste ved flere anledninger hvilken eminent sanger han er.

Da Torstein Sødal dro til med «O heliga natt», fikk han fortjent trampeklapp, og den varte en stund!

– Dette har blitt den julefesten vi hadde håpet på og som gjestene fortjener, sier Mr. Blå Kors himself, Trond Gundersen.

 

Egen kake

– Jeg har sittet her i denne salen med mange av de fremmøtte gjestene tidligere, og det er flott å se dem alle i kveld, pyntet og glade for festen, sier han stille.

– Vi ønsker å rette en stor takk til hver og en som har vært med og bidratt og på denne måten gjort denne festen mulig, fremholder Torstein Elefsen.

Det ble en herlig avslutning på kvelden. Bakeren i byen, Espen Albert, hadde nemlig laget en enorm bløtkake, med et bilde av Maria Arredondo og Torstein Sødal på marsipanlokket, og med hilsenen «Gratulerer med brylluspdagen».

Både gaven – og kaken, falt i god smak hos det ferske brudeparet.