KRS247.no

Henter værvarsel...

Folk flykter fortsatt i Hellas

Selv om Hellas nå skaper overskrifter på grunn av kraftige skogbranner i landet, kommer det fortsatt daglig båter fra Tyrkia over Middelhavet med flyktninger som vil inn i Europa. Nå til søndag blir det arrangert basar hvor overskuddet går til å hjelpe arbeidet der nede.

– Mange tror jo at krisen er over og vi har jo da startet en organisasjon som hjelper mennesker på flukt. Og når vi da reiser rundt og forteller om denne organisasjonen her så blir vi liksom møtt med at folk tror den er over. Og derfor er det givende og bra at vi kan sette litt fokus på dette, forteller Magnus Hallandvik til KRS247.

Han spiller til vanlig fotball på Fløy, men har sammen med Malene Hallandvik, Caroline Hervik og Jean Christian Rugamba startet Reaching. Denne ble startet 11. mai 2018 og ifølge nettsiden er det et ønske om å utgjøre en forskjell for mennesker på flukt. Det ønsker de å gjøre på Odderøya kommende søndag.

– På årets basar skal vi ha en hyggelig kveld som begynner klokken fem på Haubitz Låve, hvor det blir utlodning av mange flotte gevinster, både på basar i form av salg av årer, så har vi også loddsalg som vi selger på bok i tiden før nå. Vi har fått gevinster fra restauranter, butikker og bedrifter fra både Kristiansand, Søgne og noen i Vennesla. Og alt av overskuddet vi får inn skal gå til arbeidet vi driver med, sier Hallandvik.

Hør mer her.