Annonse

Flytoget kan komme til Kristiansand


Flytoget på stasjonen ved Oslo Lufthavn. Foto: Oslo Lufthavn AS

Sørlandsbanen er en av to aktuelle strekninger hvor Flytoget kan ta opp konkurransen med NSB, forteller Linda Bernander Silseth, administrerende direktør for Flytoget.

Hun snakker om at Nærings- og fiskeridepartementet i slutten av november bestemte seg for å fjerne delen av formålsparagrafen som fastslår at Flytoget kun kan bringe folk til og fra Oslo Lufthavn.

– Vi må se på om dette er en strategisk retning Flytoget skal gå, men det er opp til styret å beslutte, sier direktøren til Dagens Næringsliv. Silseth mener det handler om lønnsomhet.

I tillegg vil det bli aktuelt å opprette et datterselskap for å ikke kalle seg Flytoget på andre strekninger enn dagens mellom Oslo S og Gardermoen.

Det er foreløpig uklart når Flytoget kan gi NSB konkurranse på Sørlandet, men i 2017 blir Jernbanedirektoratet etablert og det vil ha ansvaret for konkurranseutsetting av norsk jernbane.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer