KRS247.no

Henter værvarsel...

Flomstor Otra har ført til oversvømmelser

Vannstanden i Otra har gått ut over sine bredder. Det har ført til oversvømmelser flere steder. Spesielt området rundt Mosby Ringvei er hardt rammet.

Kristiansandsregionen brann- og redning har blant annet måtte rykke ut til en privatbolig med pumpebil for å tømme en kjeller for vann.

Blant områdene som ligger under vann er lekeplassen til Mosby oppvekstsenter avdeling Høllen.

– Vi er vant til oversvømmelser her, dette skjedde blant annet også i fjor. I år er det høyere vannstand enn fjoråret og vannet stiger fortsatt, sier Heidi Haugen fagleder ved barnehagen.

Faglederen sier at man ved barnehagen har lært å tilpasse seg.

– Det er ikke aktuelt å stenge barnehagen på grunn av litt vann. De minste barna har inneaktiviteter, mens de som er litt større er ute på tur, langt borte fra elva, sier hun.

NVE har i dag oppgradert flomvarselet for Kristiansand og nærliggende områder til nivå tre, som er det nest høyeste nivået. Dette vil si at det er ventet en vannføring som kan medføre omfattende oversvømmelser og flomskader på utsatte steder.

Ingeniørvesenet i Kristiansand sier at de overvåker situasjonen nøye, men har foreløpig ikke fått meldinger som medfører strakstiltak.

– Nei, det var tidligere problemer med vannføringen i Møllevannet, men der er det mye igjen og det er flere andre som har hatt lav vannføring tidligere, men som er på normalnivå, sier oppsynsmann Terje Kvarstein ved ingeniørvesenet i Kristiansand kommune til KRS247.

I følge NVE er det regnet som får skylden for at flomvarselet har blitt oppgradert til oransje nivå og de tror ikke situasjonen vil endre seg før om et par dager når regnet til slutt gir seg.

De anbefaler folk om å følge utviklingen på deres eget nettsted for flomvarsling.