Annonse

– Flirer og koser meg


Varaordfører i Kristiansand, Jørgen Kristiansen (KrF) | Foto: Pål Lomeland

Varaordfører i Kristiansand, Jørgen Kristiansen (KrF), er stolt over Kristiansands posisjon som kulturkommune. Han opplever kommunens gode resultater på Telemarkforsknings kulturindeks som et stikk i siden til de borgerliges argeste kritikere.

Kristiansand kommune faller riktignok fra sjuende til tolvte landet sett under ett, men er stadig blant de aller beste kommunene i Norge på kultur.

– Jeg sitter bare her og flirer og koser meg. Ved inngangen for fire år siden ble den «blå-blå» konstellasjonen nærmest hudflettet av Fædrelandsvennen og det skulle bli natta for kulturen og så videre. Så gikk vi kraftig opp for to år siden, og i dag vises det at vi fortsatt er i landstoppen, sier Kristiansen til KRS247.

Han er meget godt fornøyd med kommunens kultursatsing og at Kristiansand ligger foran andre storbyer som Trondheim og Bergen. Ser man rundt Kristiansand er bildet noe grellere, med mange kommuner som scorer dårlig på kultur. Varaordføreren vil ikke si for mye om det kan brukes som argument i kommunereformspørsmålet, men antyder at det kan brukes i Kristiansandregionen.

– Samtidig ser vi jo at Røros topper indeksen, og like bak ligger Ål og Gloppen. Dette er ikke store kommuner. Det er fullt mulig for mindre kommuner å markere seg på en slik indeks.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer