Annonse

– Flest mulig må få muligheten til jobb


Aiman Shaqura. (Foto: Ann Helen Gjerde)

De vil at flyktninger lettere skal komme seg ut i jobb, og at bedrifter skal få tilgang på de mange ressursene som kommer til landet vårt. En app skal hjelpe med nettopp det, å gjøre møtet mellom disse lettere.

– Flyktningene vil yte mer enn bare å leve på et asylmottak. De er villige til å ta småjobber, og jobber som ikke nødvendigvis passer deres kompetanse, og vet at det blir mer og mer vanskelig jo lenger man står uten jobb. Det sier Aiman Shaqura, initiavtivtager i «Give a Job».

Shaqura er en av dem som jobber for at flyktninger raskt skal komme seg ut i jobb, uansett bakgrunn og kompetanse. Det var gründeren Chris Rynning som i 2015 laget appen Mojob, som et bindeledd mellom bedrifter og unge arbeidssøkere på jakt etter deltidsjobb. Så kom «Give a job», som i tillegg til appen byr på møter mellom næringsliv og flyktninger.

– På onsdag samles over 300 mennesker her i Kristiansand. Vi ønsker en kveld der næringsliv, flyktninger og politiker kan mingle og skape dialog. Samtidig har vi underholdning og innhold fra scenen, som skal inspirere flyktningene, sier Shaqura.

Både gjennom arrangementet, men også gjennom appen er målet at flyktninger lettere skal finne jobber, uansett bakgrunn.

– Det eneste kriteriet vi stiller er at flyktningene har oppholds- og arbeidstillatelse. Vi har en god spredning fra de som nesten er analfabeter til de som har flere doktorgrader, og det overrasker meg ikke hvis de som har erfaring med praktisk arbeid fra tidligere lettere får seg jobb nå, sier Shaqura.

Hør hele intervjuet her:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer