Annonse

Flere ungdommer slutter med hasj


Foto: Tor Erik Schrøder, kengurufoto.com

Flere unge oppsøker hjelp for å slutte å bruke hasj. Det sier koordinator for hasjavvenning i ungdomshelsetjenesten, Madelene Skårdal. I 2005 startet Kristiansand kommune opp et hasjavvenningsprogram rettet mot ungdommer. I følge Skårdal er det færre som bruker hasj nå enn tidligere.

– Faktisk har vi sett en nedgang siden vi startet opp i 2005, og det er en veldig positiv trend når det gjelder rus og kriminalitet. Til tross for dette så opplever vi en større grad av henvendelser enn tidligere.

Madelene Skårdal, Koordinator for hasjavvenning i ungdomshelsetjenesten

Madelene Skårdal

– Hva var årsaken til at dere startet opp dette programmet?

– Fordi man så at mange slet med å fullføre skolen. Vi så at det var mye rus inn i bildet, som da var årsaken til dette problemet. Heldigvis ser vi at de som fullfører dette hasjavvenningsprogrammet, lettere kommer tilbake på skolebenken.

Hun sier også at det er alle slags typer ungdommer som oppsøker hjelp.

– Her er det alle ungdommer fra alle samfunnsklasser og miljøer. Vi kan ikke stigmatisere en spesifikk gruppe. Det er helt vanlige ungdommer som har prøvd rus, og som har blitt avhengig i ettertid, sier Skårdal.

Hør hele intervjuet med Madelene Skårdal under.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer