Annonse

Flere starter arbeidslivet uten jobb


Avdelingsdirektør i NAV Vest-Agder, Per Lund (Foto: Ann Helen Gjerde)

3225 personer i Vest-Agder har ikke jobb, og antallet ser ut til å øke. Av disse er 91 stykker helt i starten av arbeidslivet, uten å ha en jobb å gå til. Disse kan gjengangere i Nav-systemet, sier avdelingsdirektør i NAV Vest-Agder, Per Lund.

– Det beste rådet jeg kan gi de unge er at de må få seg litt mer utdannelse. Før var det slik at man kunne få en jobb uten formell kompetanse, nå er det langt færre av disse jobbene. Det er et veldig stort press på jobber der man ikke trenger formell utdannelse, det kan komme 800 søknader på hver enkelt jobb, sier Lund.

De unge som står uten jobb har gjerne ingen formell utdannelse, og har ikke tatt fagbrev.

– Det er ikke bra for unge å ikke ha noe å gjøre. Disse unge kommer inn under en ungdomsgarantien slik at de blir tett fulgt opp av nav. Voksne har jo lyktes før, og ser at det bare er et spørsmål om tid. For mange unge i begynnelsen av arbeidslivet kan det virke håpløst når ingen har bruk for dem.

 

Hør hele intervjuet her:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer