KRS247.no

Henter værvarsel...

Flere søker hjelp hos lokal hjelpeorganisasjon

«Hjelp oss å hjelpe» i Kristiansand opplever et stadig økende antall forespørsler fra personer som trenger hjelp for å dekke hverdagslige behov. Det er oftest personer som av ulike grunner ikke får økonomien til å strekke til som tar kontakt.

Hjelpeorganisasjonen som baseres på frivillighet opplever at etterspørselen etter deres tjenester øker for hver dag. De merker at behovet for hjelp er størst etter sommerferien, og i forbindelse med høytider som jul og påske.

Louise Rødbotten og Elisabeth Thorsen er to av dem som jobber frivillig med gi en håndsrekning peroner som som sliter økonomisk, og de opplever stor nød blant medmennesker i Kristiansand.

– Man skulle kanskje ikke tro at det er nød i et land som Norge, men det er det, og nøden blant mange er stor. Det er mange som er blitt arbeidsledige, og som en periode mens de venter på stønad fra NAV opplever å stå uten penger. Det er mange enslige mødre som kanskje skal begynne på skole, og hvor stønaden stopper opp på sommeren. Vi merker også veldig godt at mange sliter etter at det nye uføresystemet ble innført, sier Thorsen.

«Hjelp oss å hjelpe» ble til etter en enkel facebookstatus. Der ble det ble etterlyst varme klær til rusavhengige og hjemløse i Oslo. Dette spredde seg som ild i tørt gress og flere startet opp lokallag rundt om i landet.

Hjelp oss å hjelpe

Landsdekkende organisasjon som hjelper narkomane, hjemløse, enslige, familier, studenter, eldre og alle andre som trenger det i Norge. Alle som jobber frivillig har taushetsplikt.

Organisasjonen samler inn og leverer ut alt fra sko og klær, soveposer og tepper til leker, sportsutstyr, mat og sengetøy  

«Hjelp oss å hjelpe» har lokale avdelinger i alle landsdeler. «Hjelp oss å hjelpe Kristiansand» ble startet av Heidi Kristin Savstad i mars 2012. Organisasjonen holder til i Rigetjønnveien 2-4 i Kristiansand.

Hjelp distribueres gjennom Facebook

Det er alle grupper i samfunnet som trenger hjelpen organisasjonen kan tilby. Det er mange enslige mødre, og minstepensjonister, men det er også mange storfamilier, og studenter som trenger hjelp. Rødbotten sier at de får henvendelser om all type hjelp, men noen saker er det mer av enn andre.

– Vi får inn veldig mange matsaker. Det er jo egentlig veldig tragisk, men behovet for mathjelp er stor. Ellers er det mange henvendelser om klær, og mange trenger hjelp for at barna skal få feiret bursdag. Vi hjelper de da med en enkel bursdagsfeiring, slik at de i allefall får en feiring. Nå før skolestart, så har vi også fått inn endel henvendelser fra foreldre som trenger skolesekker og skoleutstyr til barna. Vi har vært så  heldige at Beckmann har gitt oss endel helt nye skolesekker, så vi opplever en stor giverglede, sier Rødbotten.

Organisasjonen synes folk er veldig flinke til å være med å hjelpe. De har ett eget lager hvor man kan komme med det man har lyst til å hjelpe med. Frivillige står også ofte utenfor matbutikker med handlevogner, slik at de som går inn i butikken kan handle med noe ekstra og legge i handlevognen på vei ut. Nå håper de to ildsjelene at flere vil være med å bidra med å løse alle sakene organisasjonen må håndtere.

– Vi er helt avhengig av donasjoner, og hjelp fra frivillige krefter. Alle sakene vi får inn legges anonymt ut på Facebook siden vår, og vi klarer som regel å løse alt av henvendelser. På lageret er vi også to dager i uken. Der er alle velkommen med gjenstander, utstyr og annet som man kan være av med, men som andre kan ha stort behov for, sier Thorsen.

Hør hele intervjuet her:

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/219899923″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]