KRS247.no

Henter værvarsel...

475 må gå i NOV – utelukker ikke flere oppsigelser

National Oilwell Varco må gjennomføre nye kutt på grunn av nedgangstidene i oljebransjen. I dag ble det klart at nesten 500 fast ansatte i Kristiansand mister jobben i selskapet innen utgangen av året.

– Vi informerte de ansatte tidligere i dag om dette, sier kommunikasjonsdirektør i NOV, Dag Nordbø til KRS247.

Det er til sammen 900 som må gå fra selskapet, fordelt på 475 stillinger i Kristiansand, rundt 235 i Stavanger, cirka 70 i Oslo og 120 i Molde.

– Vi kommer nå til å gjennomføre drøftingsmøter de kommende ukene og noen har fått oppsigelse allerede fra 1. september, noe som betyr at noen går fra selskapet allerede 1. desember, forklarer Nordbø og begrunner dagens nedbemanning med markedssituasjonen NOV er i.

– Vi har opplevd en drastisk nedgang i investeringer i industrien og en nedgang i salg av varer, sier kommunikasjondirektøren som ikke utelukker at det kan komme flere runder med nedbemanning.

Nedskjæringen selskapet nå gjennomfører er generell, det vil si at alle grener i selskapet er berørt.

– Det fjernes årsverk på alle områder i virksomheten. Ingen grener er spart eller spesielt sterkt rammet. Alle må ta sin del av byrden, sier Nordbø.

Hør intervjuet her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/221119271″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]