KRS247.no

Henter værvarsel...

Flere hoteller kan bli rammet av streik

Fellesforbundet har varslet en opptrapping av den pågående hotellstreiken og fra og med lørdag vil også hoteller i Kristiansand merke konflikten med NHO Reiseliv.

I dag ble det klart at forbundet tar ut 1000 nye strikende i 100 bedrifter fordelt på sju fylker, blant disse da Vest- og Aust-Agder.
De to største hotellene er Radisson Blu Caledonien Hotel og Clarion Hotel Ernst som fra lørdag morgen kl. 08:00 vil bli nødt for å finne alternative metoder for å kunne holde åpent som normalt i streikeperioden.

– Vi vet ennå ikke hvordan en streik slår ut hos oss, men i utgangspunktet kommer vi til å holde åpent som normalt, sier direktør hos Hotel Ernst, Eindride Lauritzen til Fædrelandsvennen. Der er rundt en fjerdedel av de ansatte organisert i Fellesforbundet.

Hos Caledonien håper direktør Frode Jansson på at partene kommer raskt til enighet.

I tillegg til de to store hotellene, vil også Hotel Norge, Comfort Hotel, Peppes Pizza i Kvadraturen, Quality Hotel i Sørlandsparken, Restaurant Amigos på Fiskebrygga, Scandic Hotel på Bystranda og Yess! Hotel merke opptrappingen i konflikten fra og med lørdag morgen.