Annonse

Flere hoteller kan bli rammet av streik


Scandic Hotel Bystranda er blant de som kan bli rammet av streik på lørdag.

Fellesforbundet har varslet en opptrapping av den pågående hotellstreiken og fra og med lørdag vil også hoteller i Kristiansand merke konflikten med NHO Reiseliv.

I dag ble det klart at forbundet tar ut 1000 nye strikende i 100 bedrifter fordelt på sju fylker, blant disse da Vest- og Aust-Agder.
De to største hotellene er Radisson Blu Caledonien Hotel og Clarion Hotel Ernst som fra lørdag morgen kl. 08:00 vil bli nødt for å finne alternative metoder for å kunne holde åpent som normalt i streikeperioden.

– Vi vet ennå ikke hvordan en streik slår ut hos oss, men i utgangspunktet kommer vi til å holde åpent som normalt, sier direktør hos Hotel Ernst, Eindride Lauritzen til Fædrelandsvennen. Der er rundt en fjerdedel av de ansatte organisert i Fellesforbundet.

Hos Caledonien håper direktør Frode Jansson på at partene kommer raskt til enighet.

I tillegg til de to store hotellene, vil også Hotel Norge, Comfort Hotel, Peppes Pizza i Kvadraturen, Quality Hotel i Sørlandsparken, Restaurant Amigos på Fiskebrygga, Scandic Hotel på Bystranda og Yess! Hotel merke opptrappingen i konflikten fra og med lørdag morgen.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer