Annonse

Flere anmeldte voldtekter på Sørlandet


Arkivfoto: Pål Lomeland

Mens det nasjonale antallet anmeldte voldtekter går ned, går tallene på Sørlandet opp, det viser en ny rapport fra Kripos om antall voldtekter i 2014.

Fra 2010 til 2014 har antall anmeldte voldtekter steget med 35 prosent på Sørlandet. Fra 2013 til 2014 steg det med syv prosent.

Etterforskningsleder Eva Marit Gaukstad ved avsnittet for grov vold og seksuelle overgrep i Agder politidistrikt har registrert tallene. Hun mener det ikke er en dramatisk økning.

– Vi håper det betyr at flere tør å ta kontakt med politiet, istedenfor at flere blir utsatt for voldtekter, sier Gaukstad til NRK Sørlandet.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer