Annonse

Fjerner snusreklame på gavekort


Foto: Pål Lomeland

Color Line har ved en rekke anledninger reklamert for pris på snus på sine reisegavekort. Dette er ulovlig tobakksreklame, mener Helsedirektoratet.

Avdelingsdirektør i Helsedirektoratet Hilde Skyvulstad, sier til NRK at alle former for reklame for tobakksvarer er forbudt og henviser til lovverket. For Color Line som norsk selskap gjelder loven selv om de går i internasjonalt farvann.

Konserndirektør i Color Line, Helge Otto Mathisen, sier til statskanalen at tobakkskadeloven og i hvilken grad reklame for snuspriser er ulovlig eller ikke, gir rom for tolkninger. Selskapet har lov til å ha taxfree-tilbud i magasiner, informasjonskanaler og publikasjoner ombord med tilbud innen alle kategorier.  Mathisen viser til at gavekortene som blant annet opplyser om kvoterabatt på snus, har blitt delt ut under overfarten i internasjonalt farvann.

Mathisen lover nå at de av forsiktighetshensyn kommer til å endre informasjonen på sine gavekort til noe som holder seg innenfor lovverket.

Det er ikke første gangen Color Line må endre annonsemateriell. Selskapet har blant annet vært oppe i en lignende sak. Da dreide det seg om ulovlig markedsføring for alkoholholdige drikker.

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar