KRS247.no

Henter værvarsel...

Fire søkere til politimesterjobben

Det er fire personer, to menn og to kvinner, som har søkt jobben som politimester i Agder Politidistrikt. Det kommer frem av en pressemelding fra politiet i dag. Det er bare i distriktet Sørvest hvor det er færre søkere.

Politidirektoratet har lyst ut 10 stillinger som politimestre, og har fått inn i alt 64 søkere. Fire av disse søker jobben i Agder. De fire som søker er;

  • Kirsten Lindeberg, nåværende politimester
  • Kathinka Moen, avdelingssjef
  • Ketil Juul Olsen, eier/daglig leder
  • Erik Nødset, manager

– Det er selvfølgelig mange sterke søkere fra dagens politimesterkorps, men også gode kandidater som ikke er politimestere i dag, sier HR-direktør i Politidirektoratet, Karin Aslaksen, om de nasjonale tallene.

Tidligere i dag fortalte direktoratet hvor hovedsetene til de nye politidistriktene skal ligge, og Agder Politidistrikts hverdag er uendret etter politireformen. Direktoratet legger ikke skjul på at de nye politimestrene må være godt skodd for en tøff jobb.

– Politiet trenger motiverte toppledere som virkelig brenner for politiets samfunnsoppdrag. De må ha erfaring fra å gjennomføre endringer, og de må være gode til å lede både folk og fag, Aslaksen.