KRS247.no

Henter værvarsel...

Finn Schjøll tar over tradisjonsrik blomsterhandel

Etter 103 år med navnet Kaktus Blomsterhandel, endres navnet nå til Finn Schjøll Kaktus. Den tradisjonsrike bedriften er kjøpt opp av en nystartet blomsterkjede, der den profilerte blomsterentusiasten er en av flere eiere.

– Vi markedsfører oss som Konsept Finn Schøll. Dette innebærer blant annet at vi i tillegg til et grunnsortiment ønsker at butikkene skal ha en lokal profil. Det sier daglig leder Pål Wilhelm Asplin i Blomster Norge AS til KRS247 og fortsetter;

– Vi er en faghandel der de aller fleste ansatte er utdannet som blomsterdekoratører. Dette skal kundene merke i form av kreativitet og kvalitet.

Det er selskapet Blomster Norge AS som siden mars har vært på oppkjøpsferd rundt om i Norge. Blant annet er Finn Schjølls egne forretninger i hovedstaden innlemmet i det nye selskapet, som utelukkende satser som faghandel for inneblomster. Kjeden består i dag av 11 butikker på landsbasis, men visjonen er å ekspandere betraktelig.

– Vi arbeider aktivt med flere muligheter og har som målsetting å nå 15 butikker innen relativt kort tid. I løpet av noen år tror vi på mer enn 40 forretninger, sier Asplin.

Kaktus Blomsterhandel har helt siden etableringen i 1912 holdt til på samme sted i Dronningensgate. Anna Nøkland har vært butikkmedarbeider i 47 år og har er godt orientert om butikkens historie.

– Det begynte som en melkebutikk av en familie som bodde her, men ble senere kjøpt opp og gjort om til en blomsterbutikk, sier hun.

I løpet av årene har det også skjedd store forandringer på blomsterfronten. I dag er det mulig å få tak i blomster hele året. Tidligere var det nelliker, fresier og brudeslør, og gartnerbilene kom på morgen og hentet det de ønsket.

Etter så mange år er det alltid noen gode historier å fortelle.

– Da Anne Marie Rockefeller giftet seg med mangemillionæren Steven Rockefeller Jr. i Søgne, laget vi brudebuketten. Det var stor stas. Vi fikk jo gode tibakemeldinger også, sier  Nøkland.

Det er ikke bare solskinnshistorier å fortelle, og Anna Nøkland mener ikke alle egner seg på radio.

– Det hender jo at det kommer inn bestillinger på blomsterbuketter som er bestilt til kjæresten, men som aldri blir hentet, sier hun med et smil om munnen.

– Vi får også bestillinger på brudebuketter samme dagen som bryllupet.

Anna Nøkland ser frem til å bli en del av en større blomsterkjede, og spesielt stas er det når det er selve Finn Schjøll som skal ta over.

– Det blir hyggelig å møte han og se når han demonstrerer og setter sammen blomsteroppsatser.

Tirsdag markeres navneendringen, blant annet med besøk av TV-personligheten som har lånt sitt navn til blomsterkjeden.