Annonse

Fikk kritikk for treg gjennomføring av reform


Fra venstre: Iveland-ordfører Gro Anita Mykjåland, visepolitimester Arne Sundvoll og forbundsleder i Norges politilederlag Geir Krogh under paneldebatten - Foto: Alf Otto Fagermo

Det er ikke bare, bare å omorganisere politiet verken i Agder eller resten av landet. Under dagens paneldebatt måtte visepolitimester Arne Sundvoll svare for hvorfor gjennomføringen av nærpolitireformen ikke blir fullført før 2020-2021, mer enn tre år etter forventet frist som er i løpet av året.

– Det som tar tid er at vi skal omstille en hel organisasjon. Vi skal jobbe på nye måter og vi trenger mye tid. Jeg sier ikke at vi ikke skal begynne å levere allerede i 2018, men vi må ha litt tid på oss for å levere en kvalitetsreform som Stortinget har bedt om. Så det er ikke bare å snu oss rundt og si at nå gjør vi det sånn. Vi må faktisk lære opp folk, sette i gang nye metoder og kjøpe inn nytt teknisk utstyr, og vi må lære oss å bruke det tekniske utstyret. Det ber vi politikerne om at de gir oss, forklarer Sundvoll til KRS247.

I forrige uke ble det klart at Agder politidistrikt ble tilgodesett 10,6 millioner kroner av en pott som skal styrke driften i reformperioden, samtidig som at budsjettet for politidistriktet ble økt fra drøye 506 millioner kroner i 2016 til drøye 590 millioner kroner i 2017. Under paneldebatten ble det blant annet nevnt at mye av disse pengene går til husleie og utbetaling av lønn til de ansatte og for stortingsrepresentant Kjell Ingolf Robstad (KrF) er det klart at politidistriktene har utfordringer med å få pengene til å strekke til innenfor de rammene som er gitt.

– Politikerne sender veldig tydelig krav på at vi ønsker to polititjenestemenn og -kvinner per 1000 innbyggere og vi tvinger de på en måte til å ansette flere folk. Og jeg skjønner jo på en måte at når du har slitne politibiler så er det frusterende å måtte ansette flere istedet for å bytte ut en politibil, så det er jo et budskap som er mottatt, samtidig som vi er veldig opptatte av å få flere politifolk så handler det kanskje bare om at totalen må gå opp, sier Ropstad.

Hør hele intervjuet med Ropstad her

Hør hele intervjuet med Sundvoll her

Hør hele paneldebatten her
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer