Annonse

Fem prosent fikk gebyr


Illustrasjonsfoto: Statens vegvesen

Av 200 passasjerer som ble kontrollert på Agder, fikk ti personer et gebyr på 1500 kroner for å ikke ha brukt setebelte i buss da Statens vegvesen utførte en landsomfattende kontroll i busser der slike ting er påkrevd.

– Vi er sånn sett fornøyd med at beltebruken har gått opp, men vi skulle gjerne sett at oppmerksomheten rundt dette hadde gått noe raskere, sier kontaktperson for Statens vegvesen region sør, Terje Bekker til KRS247.

Totalt for hele regionen som også inkluderer Buskerud, Telemark og Vestfold, ble 719 passasjerer kontrollert og 31 ble ilagt gebyr for manglende beltebruk, kommer det frem i en pressemelding fra selskapet.

– Hva slags forventninger har dere til neste kontroll?
– For oss er ikke selve resultatet av kontrollen i forhold til antall utstedte gebyr som er det viktigste, tenker jeg. Det viktigste for oss er å øke folks oppmerksomhet på viktigheten av å bruke belte i buss når det er montert belte i bussen. Og så lenge vi ser at den andelen øker så er iallfall jeg veldig godt fornøyd med det, sier Bekker.

Hør mer her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer