Annonse

Fellesfyrverkeri i år også


Foto: Kristiansand kommune

Tradisjon tro kommer Kristiansand kommune til å stille med et offentlig nyttårsfyrverkeri denne nyttårsaften også. I omtrent seks minutter blir det mye smell fra toppen av Odderøya.

– Fyrverkeriet nytes best på avstand. De siste årene har vi fått et problem med at flere og flere vil komme seg på platået der vi sender opp fyrverkeriet. Dersom det skjer igjen, må vi rett og slett avbryte det, noe som vil være kjedelig for hele byen, sier markedssjef i Festival Fyrverkeri AS, Arild Dyve til kommunens nettsider.

Det er heller ikke i år lov til å sende opp egne raketter innenfor Kvadraturen og det nærmeste området rundt. Se fullstendig oversikt her.

Brannvesenet ved branninspektør John Torgeir Roland i forebyggende avdeling ved Kristiansandregionen brann og redning, ber folk om å følge bruksanvisningen og anbefaler at du tenner på fyrverkeriet med noe annet enn lighter.

– Da kan du risikere at det kan ta fyr midt på lunta, og ikke ytterst. Bruk stjerneskudd eller egnede fyrstikker, sier Roland.

I dag starter salget av årets fyrverkeri til og med nyttårsaften og det kan som vanlig ikke tennes opp lovlig før fra den 31. desember fra klokken 18:00 og frem til klokken 02:00.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer