KRS247.no

Henter værvarsel...

Fellesfyrverkeri i år også

Tradisjon tro kommer Kristiansand kommune til å stille med et offentlig nyttårsfyrverkeri denne nyttårsaften også. I omtrent seks minutter blir det mye smell fra toppen av Odderøya.

– Fyrverkeriet nytes best på avstand. De siste årene har vi fått et problem med at flere og flere vil komme seg på platået der vi sender opp fyrverkeriet. Dersom det skjer igjen, må vi rett og slett avbryte det, noe som vil være kjedelig for hele byen, sier markedssjef i Festival Fyrverkeri AS, Arild Dyve til kommunens nettsider.

Det er heller ikke i år lov til å sende opp egne raketter innenfor Kvadraturen og det nærmeste området rundt. Se fullstendig oversikt her.

Brannvesenet ved branninspektør John Torgeir Roland i forebyggende avdeling ved Kristiansandregionen brann og redning, ber folk om å følge bruksanvisningen og anbefaler at du tenner på fyrverkeriet med noe annet enn lighter.

– Da kan du risikere at det kan ta fyr midt på lunta, og ikke ytterst. Bruk stjerneskudd eller egnede fyrstikker, sier Roland.

I dag starter salget av årets fyrverkeri til og med nyttårsaften og det kan som vanlig ikke tennes opp lovlig før fra den 31. desember fra klokken 18:00 og frem til klokken 02:00.