KRS247.no

Henter værvarsel...

Februar var billigst i fjor

Ser en tilbake på strømprisene i 2016 var det relativt stabilt som nevnt tidligere og det var heller ikke store forskjellen på den dyreste og den billigste måneden, men likevel var det ganske uvanlige måneder som skilte seg ut.

– Vi startet 2016 med de laveste strømprisene vi har sett i Norden på 15 år og det på tross av en kuldeperiode i januar, men vi hadde også den høyeste magasinfyllingen, forteller Rolf Bjarne Eriksen fra LOS til KRS247.

Rolf Bjarne Eriksen fra LOS. (Foto: Alf Otto Fagermo)

– Det var relativt billig strøm i januar, men det var enda billigere strøm i februar, faktisk så var det den billigste måneden i 2016, og det er noe som egentlig aldri skjer. Så har jeg sett på Oslo i mars og der var det 35 prosent lavere strømpris de siste ti årene, fortsetter Eriksen.

Og i april kom det en kuldeperiode som satte en liten stopper for snømeltingen, likevel var strømprisen 25 prosent lavere enn de siste ti årene.

– Vi må faktisk tilbake til 2007 for å finne så billig strøm, sier han.

I mai gjør oljeprisen slik at strømprisen flater ut litt og ender på litt over 20 øre per kilowattime og i juni og juli stiger prisen til et høyere nivå enn den var i perioden januar til april. Likevel var den dyreste måneden november med en strømpris på litt over 40 øre.

Dette er langt mer stabile priser enn vi hadde i 2015 der bunnen var rundt 5 øre og toppen var rundt 50 øre.

Hør mer av oppsummeringen her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/302013187″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]