KRS247.no

Henter værvarsel...

Fargen er rosa

For 17. året på rad arrangeres Rosa sløyfe-aksjonen i regi av Kreftforeningen og i år vil markeringen bli enda mer synlig enn tidligere.

– Ja, vi har fått veldig god hjelp av Sørlandssenteret som kommer til å sørge for rosa belysning inne på senteret. I tillegg blir det rosa folie på heisdørene og hele bakenden på gratisbussen får en rosa farge, sier kommunikasjonsrådgiver Hege Aasgard til KRS247.

Hege Aasgaard - Foto: Alf Otto Fagermo

Hege Aasgaard – Foto: Alf Otto Fagermo

I tillegg vil du merke at fontenen på Torvet i Kristiansand vil ha noe rosa ved seg. Det er bare noen av tingene som Kreftforeningen steller i stand i løpet av oktober som hvert år pleier å være den rosa måneden.

– Vi merker at det hjelper å rette oppmerksomhet mot denne kreftformen og pengene fra aksjonen går jo rett til forskningen. Og vi har helt klart merket en bedring i løpet av de 16 årene vi har hatt Rosa sløyfe-aksjon, sier Aasgaard.

Tall fra Kreftforeningen viser at det er flere som får påvist brystkreft, hos begge kjønn, men at det er stadig flere som klarer å bekjempe kreften og overleve. Så mange som ni av ti kvinner er i live fem år etter å ha fått diagnosen.

Rosa sløyfe-aksjonen avsluttes i forbindelse med Start sin hjemmekamp mot Mjøndalen den 23. oktober. Da vil innbytterne stille i rosa overtrekksdrakter, kampprogrammet vil være preget av rosa farge og maskottene fra Treffpunkt og IK. Gimletroll vil også ha rosa på seg.

– Men spillerne vil ha på seg sine vanlige drakter, det er jo ikke lov å spille i rosa, smiler Hege Aasgaard.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/226238248″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]