Annonse

Fargen er rosa


Foto: Alf Otto Fagermo

For 17. året på rad arrangeres Rosa sløyfe-aksjonen i regi av Kreftforeningen og i år vil markeringen bli enda mer synlig enn tidligere.

– Ja, vi har fått veldig god hjelp av Sørlandssenteret som kommer til å sørge for rosa belysning inne på senteret. I tillegg blir det rosa folie på heisdørene og hele bakenden på gratisbussen får en rosa farge, sier kommunikasjonsrådgiver Hege Aasgard til KRS247.

Hege Aasgaard - Foto: Alf Otto Fagermo

Hege Aasgaard – Foto: Alf Otto Fagermo

I tillegg vil du merke at fontenen på Torvet i Kristiansand vil ha noe rosa ved seg. Det er bare noen av tingene som Kreftforeningen steller i stand i løpet av oktober som hvert år pleier å være den rosa måneden.

– Vi merker at det hjelper å rette oppmerksomhet mot denne kreftformen og pengene fra aksjonen går jo rett til forskningen. Og vi har helt klart merket en bedring i løpet av de 16 årene vi har hatt Rosa sløyfe-aksjon, sier Aasgaard.

Tall fra Kreftforeningen viser at det er flere som får påvist brystkreft, hos begge kjønn, men at det er stadig flere som klarer å bekjempe kreften og overleve. Så mange som ni av ti kvinner er i live fem år etter å ha fått diagnosen.

Rosa sløyfe-aksjonen avsluttes i forbindelse med Start sin hjemmekamp mot Mjøndalen den 23. oktober. Da vil innbytterne stille i rosa overtrekksdrakter, kampprogrammet vil være preget av rosa farge og maskottene fra Treffpunkt og IK. Gimletroll vil også ha rosa på seg.

– Men spillerne vil ha på seg sine vanlige drakter, det er jo ikke lov å spille i rosa, smiler Hege Aasgaard.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer