Annonse

Fare for lokale oversvømmelser og skred


Fra flommen i Otra i 2007 | Foto: Tor Erik Schrøder

Sørlandet går en våt uke i møte, og med lokalt mye nedbør på kort tid kan det gå lokale små flom- eller jordskred i tillegg til at man kan få lokale oversvømmelser.

– Det skal regne mellom 60 og 80 millimeter på 24 timer i morgen i midtre og indre strøk av Sørlandet. Med 60 millimeter nedbør faller det 60 liter vann per kvadratmeter, forteller Kristen Myklebust Ravnestad.

Han er vakthavende meteorolog hos StormGeo, og han kan fastslå av sommeren er over for denne gang.

– Fra i kveld og utover dagen i morgen er det ventet regn, regnbyger og torden. Lavtrykk tar over været, og det blir grått og bløtt, sier meteorologen.

Han ber folk være obs på små lokale oversvømmelser, og med uflaks kan nedbøren også trigge små jord- og flomskred. Resten av uka gir nokså vekslende vær.

– Det kan se ut som om det blir litt lettere inn mot helgen, men det er nokså usikre prognoser, sier Ravnestad.

Hør intervjuet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer