KRS247.no

Henter værvarsel...

Får penger til å fornye krigsutstilling

Stiftelsen Arkivet i Kristiansand har i dag fått 425.000 kroner fra Spareskillingsfondet. Pengene skal brukes til å fornye utstilling i Gestapokjelleren.

– Dette er til stor hjelp for utviklingen av ny utstilling i Gestapokjelleren, uttaler direktør for Stiftelsen Arkivet Audun Myhre. Vi ønsker å fornye utstillingen vi har i dag, og vil med dette bidraget fra Spareskillingsfondet nå kunne realisere våre planer.

Markedsansvarlig Lene Heia i Spareskillingsbanken kunne fortelle at det var et enstemmig Spareskillingsfond som hadde bestemt å bidra til Stiftelsen Arkivets arbeid med å bygge ny utstilling.

– Vi har fulgt Arkivets arbeid over flere år, og er stolte over å kunne støtte opp om det viktige holdningsskapende arbeid som gjøres overfor ungdom. Stiftelsen Arkivet er en unik institusjon som representerer verdier som Spareskillingsfondet ønsker å støtte uttaler Heia i en pressemelding.

Fra slutten av januar 1942 og fram til krigens slutt var nå den store murbygningen ved Vesterveien Gestapos hovedkvarter på Sørlandet. Det ble innredet celler og torturkammer. Arkivet var ikke fengsel, men politistasjon for det tyske sikkerhetspolitiet, Sipo, som Gestapo var en del av. Arresterte fra hele landsdelen ble brakt hit for forhør. Oppholdet kunne vare fra noen timer eller et par dager opptil fire uker. Over tre tusen fanger var innom Arkivet minst en gang.