KRS247.no

Henter værvarsel...

Oppfordrer til politisk kronerulling for Klar

Formann i Agder FpU, Theodor Barndon Helland, utfordrer de politiske ungdomspartiene på Sørlandet til å donere penger for å redde Gatemagasinet Klar i Kristiansand.

Sviktende salg og dårlig økonomi de senere årene, gjør at magasinet nå står i fare for å bli lagt ned. I et leserinnlegg publisert i den lokale pressen har redaktør, Oddmund Harsvik sagt at han vil avvikle etter augustnummeret, dersom magasinet ikke får en økonomisk håndsrekning.

Inspirert til handling
Etter å ha hørt intervju med redaktøren på Radio Sør, ble formannen i Agder FpU inspirert til å gjøre noe. Nå oppfordrer han alle de politiske ungdomspartiene på Sørlandet til å donere en liten sum for å redde magasinet.

Formann i Agder FpU, Theodor Barndon Helland

Formann i Agder FpU, Theodor Barndon Helland

– Ved at ungdomspartiene, som i utgangspunket ikke er veldig betalingssterke, bare gir en liten sum hver, kan det utgjøre en stor forskjell for gatemagasinet Klar, forteller Helland til KRS247.

Agder FpU har i dag donert 5000 kroner. Dersom de 13 ungdomspartiene i Aust- og Vest-Agder gjør det samme, vil det utgjøre en sum på 65 000 kroner.

Ikke ute etter politisk gevinst
Helland bedyrer at aksjonen ikke er igangsatt for å sette eget parti i et godt lys.

– Vårt ønske at et viktig tiltak som gatemagasinet Klar, fortsatt kan få bestå. Dette handler ikke om å hente ut noen former for politisk gevinst.

– Det står rimelig sentralt som et eget poeng at Gatemagasinet Klar er driftet frivillig. Da mener vi at FpU og andre frivillige organisasjoner har et felles ansvar for å bidra når det er behov for det. Fædrelandsvennens sak om redaktør Harsvik og det intervjuet Radio Sør hadde med ham, engasjerte meg både som politiker og person, avslutter Helland.

KRS247 har vært i kontakt med flere av lederne i ungdomspartiene. Mange av disse har uttalt at de er positive til å være med på en slik donasjon, men at dette ikke kan utføres uten støtte fra lokalstyrene.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/213481795″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]