Annonse

Får nesten 28 mill i krisepenger


Foto: Pål Lomeland

Kommunal- og moderniseringsdepartementet gir Kristiansand 27,7 millioner kroner. Det er en av til sammen 64 kommuner på Sør-Vestlandet som får tilskudd fra departementet som følge av oljekrisen. Pengene har som mål å skaffe flere arbeidsplasser og hindre permitteringer.

Engangstilskudder på 27,7 millioner skal gå til vedlikehold og rehabilitering av veier, bygg og annlegg som er eid av kommunen eller kommunale foretak.

Harald Furre - Foto: Alf Otto Fagermo

Harald Furre – Foto: Alf Otto Fagermo

– Dette innebærer at det blir en god del bygg i byen som blir opprustet, sier Kristiansands ordfører Harald Furre til NRK Sørlandet.

Også nabokommunene til Kristiansand får noe tilskudd fra departementet. For Søgne sin del er det 1 853 000 kroner, for Songdalen er det 1 962 000 kroner og for Vennesla er det 2 368 000 kroner.

Kommunal- og moderniseringsdepartmentet har satt som krav at pengene skal brukes til prosjekter som blir satt i gang i år. Blir de ikke brukt opp, må pengene betales tilbake til departementet.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer