Annonse

Får kritikk etter arbeidsulykke


Arkivfoto: Pål Lomeland

Dyreparken kan vente seg gebyr for brudd på arbeidsmiljøloven etter at en 22 år gammel sesongarbeider døde etter en ulykke i sommer.

De har konkludert med at en direkte årsak til ulykken skyldes propangass som har fylt brennkammeret, det doble stekekammeret og røykekammeret.

Ifølge NRK skriver Arbeidstilsynet i rapporten at de vil ta en vurdering av om brudd på kravet til skriftlig risikovurdering og brudd på kravet til dokumentert sikkerhetsopplæring gir grunnlag for å ilegge Dyreparken et overtredelsesgebyr etter arbeidsmijølovens §18-10.

Per Arnstein Aamot, som er direktør i Dyreparken, sier at de er enige i hovedtrekkene i tilsynets rapport og bekrefter overfor NRK Sørlandet at de har foretatt en kritisk gjennomgang av egne rutiner og opplæring i Dyreparken.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer