Annonse

Får 9,4 millioner kroner til nye lærerstillinger


Kristiansand får 9,4 millioner kroner til opprettelse av nye lærerstillinger i løpet av neste skoleår. Det tilsvarer 14 nye lærerstillinger.

Kommunene med den dårligste lærerdekningen får til sammen 700 nye lærerstillinger i løpet av neste skoleår, skriver VG.

Stortingsvedtaket fra et bredt flertall på Stortinget blir nå realisert. Midlene skal videreføres i de neste statsbudsjettene, og øremerkes lærerstillinger i kommuner med store klasser på de fire laveste årstrinnene.

Resultatet er at det bevilges 480 millioner kroner til flere lærere til de 100 kommunene som i dag har lavest lærertetthet. Landsgjennomsnittet for den beregnede gruppestørrelsen i perioden er 15,94 elever pr. lærer, og 100 kommuner ligger over dette snittet.

Også Søgne kommune får nye lærerstillinger. 1,2 millioner kroner tilsvarer to nye stillinger.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar