Annonse

Får 15 millioner til fornying


Foto: Tor Erik Scrøder - www.kengurufoto.no

Stiftelsen Arkivet får 15 millioner til fornying og utbygging av bygningsmassen. Til sammen mottar de 24 millioner kroner. Det ble klart etter at regjeringen i dag la frem sitt forslag til statsbudsjett for 2016.

Informasjonsansvarlig for Stiftelsen Arkivet, Stein Christian Salvesen (Foto: Bendik Tjøsvoll)

Informasjonsansvarlig for Stiftelsen Arkivet, Stein Christian Salvesen (Foto: Bendik Tjøsvoll)

– Vi har nå finansiert den planlagte utbyggingen, og kan komme i gang med det i løpet av neste år. Det er vi særs godt fornøyd med, sier informasjonsansvarlig ved Stiftelsen Arkivet, Stein Christian Salvesen.

Men det gjenstår fortsatt noe arbeid frem mot Stortingets fremlegg av revidert statsbudsjett. Stiftelsen Arkivet søkte nemlig om økt støtte til flere stillinger og til å bygge opp et nasjonalt register for krigsseilerne. Det blir vanskelig å gjennomføre dersom driftsmidlene kun oppjusteres for prisvekst, slik regjeringen nå legger opp til.

– Vi håper å kunne jobbe inn mot Stortinget og få det med før statsbudsjettet endelig vedtas i desember, sier Salvesen til Krs247.

Hør hele intervjuet her:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer