Annonse

– Fantastisk gøy å være ordfører


Ordfører i Kristiansand, Harald Furre. (Foto: Ann Helen Gjerde)

Like før jul møttes Sørlandets politiske ledelse til julelunsj på Rådhuset i Kristiansand. De ble enige om å stå sammen for å sikre arbeidsplasser i landsdelen, og å sørge for at nasjonal politikk bygger opp Sørlandet.

– Det som preger oss nå er omstillinger i økonomien. Olje- og gassindustrien strever, og det blir viktig å bygge opp arbeidsplasser. Dette er direkte tiltak rettet mot de som står uten jobb. Så har vi jo også langsiktige tiltak, som å sørge for bedre veier, bygging av fengsel og sikring av forskningsmiljøet, sier ordfører i Kristiansand, Harald Furre (H).

På spørsmålet om hvor mye av dette blir gjort i 2016, svarer ordføreren:

– Vi er inne i en god periode, og det er mange ting vi kan krysse av i margen for at vi har klart i 2015. Jeg er definitivt optimistisk for 2016 også, sier Furre.

Harald Furre har sittet som ordfører siden oktober i år, og har rukket å kjenne på både utfordringer og gleder.

– Det kommer mange saker oppå hverandre, med flyktningkrise, moms på Kilden og trusler om nedleggelse av forsvaret på Kjevik. Det kan bli ganske intenst å følge med, men samtidig er det også interessant, morsomt og krevende. Det er fantastisk gøy å være ordfører. Det gir muligheter til å påvirke, og man er med på å utvikle byen og samfunnet  på en måte man selv tror gir et bedre samfunn. Det kommer til å bli minst like gøy i 2016, sier Furre.

Om ikke lenge er det juleferie, da kan ordføreren slappe litt av.

– Det blir godt med juleferie, absolutt. Jeg er overhodet ikke sliten etter høsten, men noen dager fri skal bli fint, sier ordføreren.

Hør hele intervjuet med ordføreren her:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer