KRS247.no

Henter værvarsel...

– Fantastisk gøy å være ordfører

Like før jul møttes Sørlandets politiske ledelse til julelunsj på Rådhuset i Kristiansand. De ble enige om å stå sammen for å sikre arbeidsplasser i landsdelen, og å sørge for at nasjonal politikk bygger opp Sørlandet.

– Det som preger oss nå er omstillinger i økonomien. Olje- og gassindustrien strever, og det blir viktig å bygge opp arbeidsplasser. Dette er direkte tiltak rettet mot de som står uten jobb. Så har vi jo også langsiktige tiltak, som å sørge for bedre veier, bygging av fengsel og sikring av forskningsmiljøet, sier ordfører i Kristiansand, Harald Furre (H).

På spørsmålet om hvor mye av dette blir gjort i 2016, svarer ordføreren:

– Vi er inne i en god periode, og det er mange ting vi kan krysse av i margen for at vi har klart i 2015. Jeg er definitivt optimistisk for 2016 også, sier Furre.

Harald Furre har sittet som ordfører siden oktober i år, og har rukket å kjenne på både utfordringer og gleder.

– Det kommer mange saker oppå hverandre, med flyktningkrise, moms på Kilden og trusler om nedleggelse av forsvaret på Kjevik. Det kan bli ganske intenst å følge med, men samtidig er det også interessant, morsomt og krevende. Det er fantastisk gøy å være ordfører. Det gir muligheter til å påvirke, og man er med på å utvikle byen og samfunnet  på en måte man selv tror gir et bedre samfunn. Det kommer til å bli minst like gøy i 2016, sier Furre.

Om ikke lenge er det juleferie, da kan ordføreren slappe litt av.

– Det blir godt med juleferie, absolutt. Jeg er overhodet ikke sliten etter høsten, men noen dager fri skal bli fint, sier ordføreren.

Hør hele intervjuet med ordføreren her:
[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/238640302″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]