Annonse

Fant skarpladde våpen ved en tilfeldighet


Foto: Politiet

Under en etterforskning av et biltyveri besøkte politiet en mann i 50-årene hjemme på hans bopel for å finne mer informasjon om bileieren. Men det skulle vise seg at saken skulle ta en helt annen vending.

Da politiet banket på døren til mannens bopel nord i Kristiansand, ble de møtt av en kvinne som sa at hun holdt på å bli banket opp av bileieren. Hun ble da tatt hånd om av lovens lange arm, som pågrep mannen og under ransaking fant de til sammen 41 skytevåpen. De lå blant annet gjemt under madrasser og i mannens bil.

Politiet skal ha funnet hagler, rifler, pistoler og revolvere. En av pistolene skal, ifølge Fædrelandsvennen, være knyttet til et våpentyveri for tre år siden der to menn er dømt tidligere for å ha truet til seg våpen som aldri har blitt funnet. Pistolen skal 50-åringen ha kjøpt av en mann bosatt i indre Agder, han ble pågrepet på tirsdag og der fant politiet 11 funksjonelle skytevåpen. Den 45 år gamle selgeren har ikke bæretillatelse for noen av dem, og politiet mistenker at noen av de stammer fra tyverier.

Politiførstebetjent Øystein Jørgensen sier til NRK Sørlandet at 15 av våpnene de fant hos mannen i 50-årene er brukbare, mens resten blir sett på som samleobjekt.  Kun ti av våpnene ble oppbevart etter forskriftene. Mannen er nå siktet for brudd på våpenloven, heleri og kroppskrenkelse mot kvinnen.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer