Annonse

Fant skadelige stoffer i vaskeservietter


Foto: Forbrukerrådet

Forbrukerrådet har testet vaskeservietter, og resultatene av testen er tidvis nedslående. Direktør Randi Flesland er skuffet over markedslederen Nivea først og fremst.

– De var også versting i solkremtesten vår. Dette er renseservietter som mange unge kvinner bruker til å fjerne sminke i ansiktet. Disse inneholder både hormonforstyrrende og allergifremkallende stoffer, sier Flesland til KRS247.

Testen har forsøkt å finne allergifremkallende og hormonforstyrrende stoffer i serviettene, og flere av de på markedet inneholder skadelige stoffer. Forbrukerrådet reagerer sterkt på dette, særlig når halvparten av serviettene i testen ikke inneholdt noen av delene.

– Dette er farligst for gravide og barn. Det er risiko forbundet med disse hormonforstyrrende stoffene, og det forskes mye på dette. Vi i forbrukerrådet ønsker at man er føre var i dette. Man vet det er risiko forbundet med disse stoffene, så hvorfor bruke de, spør Flesland retorisk.

Administrerende direktør Mathias Jakobsson i Nivea-produsent Beiersdorf sier at firmaet har jobbet lenge med å erstatte det omstridte kjemikaliet MI, og det er en forsinkelse som gjør at deres produkter inneholder noen av disse stoffene som Forbrukerrådet reagerer på.

– I Nivea Refreshing Cleansing Wipes som er levert fra og med juli 2015, er MI fjernet. Produktet er konservert med Phenoxyethanol og Methylparaben. Methylparaben er ikke hormonforstyrrende. EUs vitenskapelige komite har bekreftet at methylparaben og ethylparaben ikke er hormonforstyrrende stoffer, sier Jakobsson og legger til at produktet er parfymert.

– Når det gjelder NIVEA Pure Cleansing Wipes, så har dessverre endringen blitt forsinket. Årsaken er at det har vist seg å være mer komplisert for dette produktet, og vi ønsker heller ikke en ny formulering uten at den oppfyller våre strenge krav til sikkerhet og effekt. Endringen i den nye formelen er ventet å skje i 1. kvartal i 2016, avslutter Jakobsson.

Hør intervjuet med Flesland i spilleren, og les testresultatet på Forbrukerrådets nettsider.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer