Annonse

Familiefar (35) skutt og drept av politiet


Arkivfoto: Pål Lomeland

En 35 år gammel etnisk norsk mann fra Vennesla ble i natt skutt av politiet under et oppdrag ved Gartnerløkka i Kristiansand.

Det var etter at de fikk en melding om en mistenkelig person med skytevåpen klokken 04:43 i natt at flere bevæpnede patruljer ble sendt ut til stedet, sa stabssjef og leder av Felles operativ enhet, Bård Austad, under en pressebriefing i dag morges.

Det har vært kontakt mellom avdøde og politiet flere ganger i tidsintervallet på 17 minutter, hvor han flere ganger unndrar seg politiet. Minst en av gangene skytes det mot politiet.

Austad forteller at de oppfattet situasjonen som nødverge.

– Politibetjente følte seg truet på livet, og så seg nødt til å skyte vedkommende, sier han til NRK Sørlandet.

– De første meldingene vi fikk var at han var alvorlig skadet, men bevisst. Klokken syv fikk vi beskjed om at han var avgått med døden, sier stabssjefen.

Politistasjonssjef ved Kristiansand politistasjon sier i en pressemelding at de har satt i gang oppfølging av pårørende og at saken blir nå etterforsket av politidistriktet selv og av spesialenheten.

– Spesialenheten etterforsker politiet – representanter fra Spesialenheten er på vei og vil starte etterforskningen av politiet i dag. Involvert politi vil fortløpende bli kalt inn til avhør utover dagen.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer